Andre måter å markedsføre seg på nettet

Det er mange grunner til at for eksempel en bedrift oppretter en blogg, både det å lettere ha og opprettholde kontakt med eventuelle kunder, det å kunne enkelt oppdatere verden på hva som foregår i bedriften og kanskje også å gi et mer personlig preg og et ansikt for kunder å forholde seg til.

Men det aller viktigste de fleste bedrifter vil si er viktig er det å klare å promotere og markedsføre seg på nettet, men det er absolutt også andre muligheter for blant annet bedrifter å markedsføre seg uten å måtte ty til en blogg.

To gode eksempler er for eksempel å ta i bruk enten Facebook eller Twitter for å enkelt og effektivt kunne markedsføre sitt produkt, sitt selskap eller firmaet sitt. En annen mulighet er også Instagram som også er et veldig effektivt online tilbud som gjør det enkelt å kommunisere med mange på en gang. Et godt eksempel på noen som har gjort nettopp dette er NorgesAutomaten.com, NorgesAutomaten har tatt i bruk Twitter for å kunne med noen få ord kunne dele nyheter med sine følgere. Der annonserer de blant annet nyheter som er tilknyttet OL 2014.

Så for alle bedrifter der ut som fortsatt tviler på effektene av sosiale medier, det er bare å kaste seg ut i det, det er perfekt for å skape et nettverk, kunne reklamere for tilbud og lignende på sin Facebook side og ha en direkte kobling til sine kunder på Twitter. Som nevnt så er også Instagram en mulighet og der har bedrifter som Coop, XXL, Gjensidige og også Røde Kors allerede kommet igang med å benytte Instagram som en kommunikasjons kanal mellom seg og sine kunder. I 2011 så ble det gjort en liten undersøkelse som viste at det var over 18 norske bedrifter som hadde over 10 000 likes på Facebook og over 1000 følgere på Twitter, tall som det er med på å vise at det faktisk nytter.