Ulike typer blogger

Det en blogg enkelt forklart er, er et nettsted eller en egen del av et nettsted hvor en publiserer sine blogg innlegg, som vangligvis blir skrevet av en enkeltperson. Fenomenet «blogging» og «bloggere» startet faktisk allerede i 1997, det var en amerikaner som blogget daglig i en «weblogg» som han valgte å kalle det for. Det utviklet seg raskt etter dette og ordet «weblogg» ble raskt til «we blog» og deretter kom ordet blogg også til Norge og ble nesten en dagligdags ting.

blogDet finnes også såklart ulike typer blogger, for det er nemlig ikke kun de velkjente «rosabloggerne» som finnes der ute, en blogg kan være utrolig mye forskjellig. Den mest vanlige, eller den mest kjente er jo den personlige bloggen, den ligner nesten en online dagbok hvor bloggeren legger ut bilder fra og skriver om sin hverdag, sin vennekrets eller ferier og følelser og synespunkter om ulike ting.

I tillegg så finnes det jo også en profesjonell blogg, her så har en de som får betalt for å blogge og har dette som sin jobb. De profesjonelle bloggene er som regel rettet mot et spesielt tema eller en viss område som bloggeren har spesielt mye kunnskaper om, dette kan være alt fra det å være en alenepappa, til en som blogger om gatemoten i ulike storbyer. I tillegg til disse to så finnes det enda flere bloggtyper som orginisasjonsblogg, komersielle blogger, og også vlogg som er en video blogg.