Blogg som dagbok

Før pleide det å være dagboken som fikk høre om de innerste tankene og følelsene til en person, nå har det blitt mer og mer populært å betro seg til bloggen. På et av Norges største bloggnettsteder er de yngste jentene bare 9 år gamle.

Mange skriver om daglige ting som fotballtrening, ridning, turn eller sminke, men det finnes også de som bruker bloggen til å skrive om temaer som er vanskelige å snakke om, som for eksempel mobbing, gruppepress eller bare generelle tanker om hvordan det er å være ung i dag. I disse tilfellene blir bloggen en slags plattform hvor man kan snakke om temaer som kanskje ellers er tabu eller som kan være vanskelige å snakke om når man ikke sitter bak en dataskjerm.

Men man behøver ikke å skrive om veldig personlige ting, det kan også være helt hverdagslige ting som hva man spiste til frokost, hvordan skoledagen gikk eller et innlegg om de nye fotballskoene. Noen skriver for sin egen del, og bloggen er ikke nødvendigvis ment for at alle skal lese, men det kan også være at man gjerne vil at mange skal lese bloggen fordi man prøver å få frem et viktig budskap.