Drømmen om å åpne restaurant

Du har kanskje en drøm om å åpne restaurant, og vil en dag ta steget ut og gjøre drøm til virkelighet. Det er en rekke ting du må tenke godt gjennom før du setter drømmen ut i livet. Først og fremst er det de tre B-ene som gjelder: beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Dette er helt avgjørende for et vellykket forretningsprosjekt, som en restaurant jo skal være. Ja, du må gjerne betale mer for et godt beliggende lokale, men du får igjen for det. Flere faktorer er viktige å tenke over, blant annet betalingsløsninger – se openpos for mer informasjon om dette.

Type restaurant

Se deg om i området og finn ut hvilken type restaurant det kan være behov for akkurat her. Det er liten vits i å åpne flere restauranter av samme type i ett og samme område, så vær unik, skill deg ut i mengden! Ja, mengde kan faktisk være en god ting. Det er alltid større trafikk av mennesker i et typisk restaurantområde, og du har større sjanse for besøk om du befinner deg i et typisk restaurantområde – mangfold tiltrekker sultne kunder. Du kan også ha stor suksess om du ligger i et sterkt trafikkert område (gående trafikanter vel og merke) uten særlig konkurranse fra andre spisesteder.

Investering

Å åpne restaurant krever alltid en investering i form av oppussing og innkjøp av utstyr, service, glass etc. Du vil gjerne sette ditt preg på restauranten, et preg som også skal matche med type mat som skal serveres. Det har liten hensikt å innrede i gresk stil, om maten du serverer er kinesisk. Oppussing koster, og det gjør også innkjøp. Ta dette med i beregningen! Husk at du også skal kjøpe inn mat- og drikkevarer, som også en en stor utgiftspost. Kalkuler hvor mye hver rett må koste for å gå i pluss – her er det mange som bommer! Lykke til!