Hvordan drikker du kaffen? Krus eller kopp?

Et enkelt spørsmål som ikke er lett å besvare uten å ta hensyn til flere kriterier. Det er nødvendig å definere hva en kopp er. En kopp er en beholder med et enkelt håndtak som brukes til drikke, vanligvis varm. Kopper er normalt laget av porselen eller keramikk. En kopp er et lite eller mellomstort beger med en bred eller smal munn og en hank. Den serveres vanligvis sammen med et lite fat. Det kan påvirke vår oppfatning av drikkens kvaliteter, og feil valg av kopp kan ødelegge selv den mest utsøkte kaffeslurk.

En kopp for hver type kaffe

Espresso, Americano, Ristretto, Lungo og Filterkaffe er de fem kaffetypene som vanligvis klassifiseres som “svart kaffe”. Disse variantene kjennetegnes ved at de ikke inneholder melk. Hvis man tilsetter melk, får man kaffevarianter som Cafe latte, Cafe mocha og den spanske cortado.

Det typiske kaffekruset er keramikkruset. Tradisjonell kinesisk keramikk har vært et attraktivt og eksklusivt alternativ i århundrer. Men det er vanligvis mer utsmykket og produseres i mindre størrelser. Du finner flere lekre varianter hos Fyrklövern.

Kopper i steintøy er ofte håndlaget og byr derfor på et stort utvalg av design. De er slitesterke og har god isolasjonsevne og serveres vanligvis på kaféer.