Ting du bør unngå når du blogger

ExposedHusk at en blogg er noe som ligger fritt ute på Internett, og hvem som helst kan lese den. Derfor er det viktig å huske på dette når du skriver om deg selv på utleverende vis, eller dersom du skriver om andre mennesker. Dersom du nevner navn eller bruker bilder av andre, er det viktig at du har fått tillatelse til dette.

Når bloggen først har blitt skrevet, er det vanskelig å få innholdet til å forsvinne, og det kan også rettes rettslige krav mot en, dersom det er skrevet støtende saker om andre. For innholdet sin del, bør du produsere dette selv. Du kan gjerne skrive om dine meninger, eller dine vinklinger på saker som andre har skrevet om.

Hvis du kopierer innhold fra andre, er det lett å oppdage, og det vil såre tilliten leseren har til deg. Om du har lånt noe fra andre, er det viktig å oppgi kilder. Du bør også tenke på hvordan du skriver. Dersom du er vant til å skrive saklige tekster, på et tørt og gammelmodig språk, er det best å med en gang tenke at du ønsker å skrive for publikummet ditt, og skrive på en levende og interessant måte.